Over ons

Familiebedrijf

Al sinds 1991 telen Frans en Dorethé aardbeien aan de lage randweg 14 te Uden. Een echt familiebedrijf waar de rode vrucht de passie van hun leven is. In de kassen die zo groot zijn als twee voetbalvelden zorgen beide met hun team er elk seizoen weer voor dat er heerlijke plaatselijke aardbeien te verkrijgen zijn. Niet alleen op bestelling voor de groothandel maar ook bij het aardbeien kraampje aan de kant van de weg. Zakelijk of particulier, iedereen is welkom!

Duurzaam ondernemen

Eind dit jaar willen wij de kassen volledig verwarmen door eigen stroom op te wekken door middel van biomassa en zonnepanelen. We gaan warmte en stroom gebruiken die van een Biomassaketel komt om onze kas van groene energie te voorzien. De Biomassaketel is een Bio-Wkk. De ketel verbrandt biomassa zoals oude houtpallets waardoor stoom wordt opgewekt tot 22 bar. Hiermee wordt de stoomgenerator gevoed. Een warmte wisselaar zet de stoom die uit de stoomgenerator komt om naar warm water met een temperatuur van 95 graden Celsius waarmee de kassen worden verwarmd. Alle energie wordt duurzaam opgewekt, waardoor we Co2 neutraal kunnen telen in de kas. Van den Bighelaar denkt aan het milieu en wil volledig duurzaam produceren.

Geschiedenis

Het begon allemaal voor ons in 1991 toen startte we namelijk met de productie van aardbeien zowel binnen als buiten. Na dit enkele jaren gedaan te hebben besloten we om in 1995 te stoppen met de productie van aardbeien buiten en zijn wij ons gaan richten op het opkweken van trayplanten. In 2007 kochten we een bedrijf waar wij onze trayplanten konden opkweken. In 2014 zijn we verder uitgebreidt qua kweek, op dit moment zitten we op zo een anderhalf miljoen trayplanten per jaar.
Vandaag de dag hebben wij de beschikking over 40.000m2 grond waar wij onze trayplanten op kweken. Op dit moment zijn we bezig om onze kas van 10.000m2 verder te verduurzamen. Zo halen wij onze energie nu uit zonnepanelen en biomassa. Het uiteindelijke doel is om volledig energieneutraal te zijn.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then